Molitva Sv. Mihovilu


Mihovil

Sveti Mihovile Arkanđele, brani nas u boju protiv pakosti, u zasjedama đavolskim budi nam zaklon. Ponizno molimo neka mu zapovjedi Svemogući Bog:
Ti vojvodo vojske nebeske Sotonu i druge zle duhove koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom krepošću u pakao strovali. Amen! (Papa Lav XIII.)

ZHIH

 

Zajednica Hrvata istočne Hercegovine osnovana je 1991. Okuplja sve ljude dobre volje koji su povezani s istočnom Hercegovinom. Temeljni cilj Zajednice je istraživanje i čuvanje kulturne i spomeničke baštine te običaja ovoga kraja.

Izdvojena vijest

 

Novi termin:

U nedjelju 20. lipnja 2021. Zajednica će hodočastiti u Svetište Majke Božje Sljemenske - Kraljice Hrvata sa prisutstvom na svetoj misi u 12 sati.

Poslije mise nastavit će se druženje uz iće i piće koje će hodočasnici sami donijeti.

PRENOSIMO IZ DRUGIH MEDIJA PDF Ispis E-mail

DRŽAVNIK DR. FRANJO TUĐMAN

1.-zagreb

 Prenosimo izvadak iz članka "Državnik dr. Franjo Tuđman" objavljen na croativ.net

Dr. Franjo Tuđman (1922. – 1999.), hrvatski političar, državnik, povjesničar, akademik HAZU-a, prvi predsjednik suverene i samostalne Republike Hrvatske (obnovitelj hrvatske države).

Okupio je domoljube od desnice do ljevice i uporno vodio politiku pomirenja različitih hrvatskih političkih opcija. U svibnju 1990. izabran je za predsjednika Predsjedništva SR Hrvatske nakon donošenja novoga demokratskog ustava (1990.). Na predsjedničkim izborima u kolovozu 1992. izabran je za predsjednika Republike; u lipnju 1997. ponovno je izabran na taj položaj.

Od svibnja 1990. do smrti Tuđman je bio ključni akter hrvatske unutarnje i vanjske politike. Pod njegovim utjecajem bio je uspostavljen polupredsjednički sustav vlasti. Tuđman je vodio Hrvatsku za vrijeme agresije na Hrvatsku, borbe za osobađanje okupiranih teritorija i borbe za priznavanje samostalnosti Hrvatske. Ta borba je završila tek 15. siječnja 1998. mirnom reintegracijom Istočne Slavonije i hrvatskog Podunavlja, kada su Istočna Slavonija i hrvatsko Podunavlje vraćeni pod ustavnopravni poredak Republike Hrvatske. Povijest će, nakon vremenskoga odmaka, dati konačnu ocjenu o djelu dr. Franje Tuđmana.

Opširnije pročitajte OVDJE

 

 

Članarina


Račun Zajednice 

pronađite ovdje

  

Popis platitelja članarine

 za 2020. i 2021. godinu

  

Hvala Vam što redovito

plaćate svoju članarinu!

Sponzori

 

 IBAN račun Zajednice:

HR1723400091110093143

 

1. Vrutak d. o. o. 

2. Vizor d.o.o.

3. Id eko d.o.o.

4. Liama usluge j.d.o.o.

5. Mik-eling d.o.o.

6. Klemm sigurnost d.o.o.

7. Romi trade d.o.o.

8. Termorad d.o.o.

 

 Dragi sponzori i donatori,

Bog vas blagoslovio!