Molitva Sv. Mihovilu


Mihovil

Sveti Mihovile Arkanđele, brani nas u boju protiv pakosti, u zasjedama đavolskim budi nam zaklon. Ponizno molimo neka mu zapovjedi Svemogući Bog:
Ti vojvodo vojske nebeske Sotonu i druge zle duhove koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom krepošću u pakao strovali. Amen! (Papa Lav XIII.)

RICHARD MARCINKO PDF Ispis E-mail

Umro zapovjednik američke elitne jedinice podrijetlom iz Stoca:

'Izgubili smo heroja'

Njegovo nasljeđe će živjeti vječno, a umro je kao prava legenda - napisao je njegov sin Matt.

 

Richard Marcinko (81), umirovljeni zapovjednik američkih mornaričkih posebnih postrojbi (SEAL), hrvatskog i slovačkog porijekla preminuo je u subotu.

Vijest je objavio njegov sin Matt Marcinko: - Izgubili smo heroja koji je bio jedan od tvoraca poznate SEAL-ove jedinice za specijalne operacije - Team Six, formirane 1980. godine. Bio je poznat kao Nestašni ratnik. Njegovo nasljeđe će živjeti vječno, a umro je kao prava legenda. Rođen je 21. studenog 1940. u Lansfordu u Pennsylvaniji. Otac mu je bio Hrvat iz Hercegovine, točnije iz Dubrava, Općina Stolac, a majka iz Slovačke.

Marcinko je bio veteran Vijetnamskog rata i prvi zapovjednik jedinice Team Six koja je u 2011. provela vojnu operaciju u kojoj je ubijen Osama bin Laden. - U to vrijeme mornarica je imala samo dva SEAL tima. Marcinko je jedinicu nazvao SEAL tim SIX kako bi zavarao druge nacije, posebice Sovjetski Savez, kako bi one smatrale da SAD ima još najmanje tri SEAL tima - navodi muzej posvećen SEAL-u. Nakon umirovljenja postao je autor, govornik i konzultant. No, osuđen je i zbog prijevare s vojnim ugovorom, piše CNN dok The New York Times navodi kako su ga mnogi smatrali "glavnim protuterorističkim operaterom".

United States Navy Special Warfare insignia.png
V
Gold star
Gold star
Gold star
V
Gold star
Gold star
Gold star
Gold star
Bronze star
Bronze-service-star-3d-vector.svgBronze-service-star-3d-vector.svgBronze-service-star-3d-vector.svgBronze-service-star-3d-vector.svg Award-star-silver-3d.png
U.S. Navy and U.S. Marine Corps Parachutist Insignia-redone.png

 

 

 

 

 

 

ZHIH

 

Zajednica Hrvata istočne Hercegovine osnovana je 1991. Okuplja sve ljude dobre volje koji su povezani s istočnom Hercegovinom. Temeljni cilj Zajednice je istraživanje i čuvanje kulturne i spomeničke baštine te običaja ovoga kraja.

Članarina


Podatke za uplatu

pronađite ovdje 

 

Popis uplaćenih članarina

pronađite ovdje 

 

Hvala Vam što redovito

plaćate svoju članarinu!

 

 Pristupnica u članstvo

Sponzori

 

 IBAN račun Zajednice:

HR1723400091110093143

 

1. Vrutak d.o.o. 

2. Branko Mustapić

3. Pero Raguž

4. Liama usluge d.o.o.

5. Krešo Perić

 

 Dragi sponzori i donatori,

Bog vas blagoslovio!