Molitva Sv. Mihovilu


Mihovil

Sveti Mihovile Arkanđele, brani nas u boju protiv pakosti, u zasjedama đavolskim budi nam zaklon. Ponizno molimo neka mu zapovjedi Svemogući Bog:
Ti vojvodo vojske nebeske Sotonu i druge zle duhove koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom krepošću u pakao strovali. Amen! (Papa Lav XIII.)

MOZAIK GOSPE OLOVSKE U NAZARETU PDF Ispis E-mail

Iz Svete Zemlje, iz Marijina grada Nazareta, stiže nam vijest da je pod trijemom Bazilike Navještenja, u aleji od pedesetak mozaika s Gospinim likom iz cijeloga svijeta upravo postavljen i mozaik naše Gospe Olovske.

Pojednostavljenu skicu za mozaik prema čudotvornoj slici Gospe Olovske izradio je akademski slikar Đuro Seder, a mozaik je napravljen u Nazaretu.

Uz našu Gospu Olovsku, u Nazaretu se još nalaze i mozaici Majke Božje Bistričke, Gospe Kondžilske kao i reljef Majke od milosti – Gospe Ramske i Sinjske.

Ovoga je proljeća bilo planirano veliko hodočašće vjernika iz Bosne u Svetu Zemlju i Nazaret u povodu blagoslova upravo postavljenog mozaika Gospe Olovske, ali zbog pandemije hodočašće je moralo biti otkazano.

Ipak, raduje nas vijest kako je naša Čudotvorna Gospa Olovska s natpisom “Bosna Srebrena – Olovo” našla mjesto u „svome” gradu Nazaretu.

Gospo Olovska, moli za nas!

 

 

ZHIH

 

Zajednica Hrvata istočne Hercegovine osnovana je 1991. Okuplja sve ljude dobre volje koji su povezani s istočnom Hercegovinom. Temeljni cilj Zajednice je istraživanje i čuvanje kulturne i spomeničke baštine te običaja ovoga kraja.

Članarina


Podatke za uplatu

pronađite ovdje 

 

Popis uplaćenih članarina

pronađite ovdje 

 

Hvala Vam što redovito

plaćate svoju članarinu!

 

 Pristupnica u članstvo

Sponzori

 

 IBAN račun Zajednice:

HR1723400091110093143

 

1. Vrutak d.o.o. 

2. Branko Mustapić

3. Pero Raguž

4. Liama usluge d.o.o.

5. Krešo Perić

 

 Dragi sponzori i donatori,

Bog vas blagoslovio!