Molitva Sv. Mihovilu


Mihovil

Sveti Mihovile Arkanđele, brani nas u boju protiv pakosti, u zasjedama đavolskim budi nam zaklon. Ponizno molimo neka mu zapovjedi Svemogući Bog:
Ti vojvodo vojske nebeske Sotonu i druge zle duhove koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom krepošću u pakao strovali. Amen! (Papa Lav XIII.)

ZHIH.HR - Aktivni website PDF Ispis E-mail

Zajednica Hrvata istočne Hercegovine dobila je svoju vlastitu internet stranicu. www.zhih.hr Stranica je interaktivna i dostupna svima te sadržava sve bitne informacije o Zajednici, njezinim članovima, programima i projektima. Stranica je svima otvorena za suradnju! Svoje priloge možete dostaviti na naše e-mail adrese.


Cilj otvaranja ove stranice je međusobno povezivanje članova za što bolje upoznavanje i još bolju suradnju. Stoga ne žalite truda i obavjestite svoje prijatelje, susjede i poznanike o Zajednici i njezinim ciljevima, programima i projektima, a i o načinima kako se mogu uključiti i pomoći u zajedničkim dobrima.

Veliki je broj naših iseljenika u Zagrebu, njegovoj okolici, diljem Hrvatske i svijeta koji bi se željeli uključiti u ovaj projekt i rad. Obavjestite ih i kažite im kako smo od kraja 2009. i početka 2010. godine povezani internetom i svima dostupni putem našega portala. Možda će zagrebačka udruga razgranati mrežu povezanosti i suradnje i šire od Republike Hrvatske, do krajeva kamo je „naše uho doprlo“ i ponovo nas sve povezati s rodnom Hercegovinom, i više od emotivne povezanosti. Rekoše Neđeljka i Đuro kako imamo otvoren put sve do Amerike. Još će nas, neki rekoše, otvoriti medijima do Berlina i u Njemačku, pa polako! Ništa dobro nije na brzinu raslo!

Dobrom voljom i zajedničkom slogom možemo učiniti puno dobra svima kojima je to potrebno. A nikada dobro koje činimo drugima, iz solidarnosti ili ljubavi, nije bez osobne i naše koristi jer se znanje, dobrota, ljubav, plemenitost, krjeposti ne troše ako se s drugima dijele, nego se uvijek umnažaju. Umnožimo dobro darujući se drugima; Obitelji, Crkvi, Domovini, Rodnom kraju, a posebno onima kojima smo potrebni da im život olakšamo.

 

ZHIH

 

Zajednica Hrvata istočne Hercegovine osnovana je 1991. Okuplja sve ljude dobre volje koji su povezani s istočnom Hercegovinom. Temeljni cilj Zajednice je istraživanje i čuvanje kulturne i spomeničke baštine te običaja ovoga kraja.

Članarina


Podatke za uplatu

pronađite ovdje 

 

Popis uplaćenih članarina

za 2022. godinu

za 2021. godinu 

 

Hvala Vam što redovito

plaćate svoju članarinu!

 

 Pristupnica u članstvo

Sponzori

 

 IBAN račun Zajednice:

HR1723400091110093143

 

DONATORI I SPONZORI: 

g. Boban Matić

g.Luka Maslać

g. Vicko Goluža

g.Nedjeljko Perić

gđa.Nedjeljka Batinović

g. Stanko Čuljak

g.Martin Matić

g.Tomislav Mustapić

g.Dražen Raguž

g.Ivica Matić

g. Dražen Raić

 

 Dragi sponzori i donatori,

Bog vas blagoslovio!