Molitva Sv. Mihovilu


Mihovil

Sveti Mihovile Arkanđele, brani nas u boju protiv pakosti, u zasjedama đavolskim budi nam zaklon. Ponizno molimo neka mu zapovjedi Svemogući Bog:
Ti vojvodo vojske nebeske Sotonu i druge zle duhove koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom krepošću u pakao strovali. Amen! (Papa Lav XIII.)

Linkovi

  

 hrasno 

Župa Bezgriješnog Začeća Blažene Djevice Marije Hrasno

 mostar-katedrala

Katedrala Mostar

stolac

 Župa sv.Ilije Proroka Stolac

neum

Župa Gospe od Zdravlja Neum

rotimlja

Župa sv.Petra i Pavla Rotimlja

nevesinje

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Nevesinje

dracevo

Župa Dračevo

gradac 0

Župa Gradac

ravno

Župe Ravno i Trebinja

prenj-crkva

Župa Prenj

OKRUŽNICA BISKUPA RATKA PERIĆA POVODOM HODOČAŠĆA VJERNIKA MOSTARSKO-DUVANJSKE I TREBINJSKO-MRKANSKE BISKUPIJE NA GROB BL. ALOJZIJA STEPINCA PDF Ispis E-mail

OKRUŽNICA BISKUPA RATKA PERIĆA POVODOM HODOČAŠĆA VJERNIKA MOSTARSKO-DUVANJSKE I TREBINJSKO-MRKANSKE BISKUPIJE NA GROB BL. ALOJZIJA STEPINCA

 

 

U prigodi 120. obljetnice rođenja - Krašić, 8. V. 1898. i 20. obljetnice beatifikacije, Marija Bistrica, 3. X. 1998. - hrvatski su biskupi na jesenjem zasjedanju u Zagrebu prošle godine dali inicijativu da se u ovom dvostrukom Blaženikovu jubileju upriliče biskupijska hodočašća na grob bl. Alojzija, „mjesto neprekidne molitve i vrelo uslišanja“. Biskupijsko hodočašće vjernika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije predviđeno je 3. ožujka 2018. godine.

 

Okružnicu biskupa Ratka prenosimo u cijelosti:

Kada Bog želi pokazati naklonost prema nekom narodu, onda čudesno uzvisuje prijatelje svoje u tome narodu. Mi tu Božju ljubav vidimo u bl. Alojziju Stepincu, zagrebačkom nadbiskupu i mučeniku za Krista i jedinstvo Crkve. O njegovoj duhovnoj snazi, moralnoj vertikali, svećeničkoj veličini svoj je sud Crkva izrazila 1934. kada ga je, nakon tri i pol godine prezbiterstva, u njegovoj 36. godini života, izabrala za nadbiskupa koadjutora najveće biskupije u Hrvata, rezidencijalnim nadbiskupom, 1937., stožernikom - kardinalom, 1953. i proglasila ga blaženim i mučenikom, 1998. Papa Benedikt XVI. u pobudnici Verbum Domini, br. 48, 2010. uvrstio ga je među šesnaestoricu uzornih ostvaritelja Evanđelja u dvotisućljetnoj povijesti Crkve.

U prigodi 120. obljetnice rođenja - Krašić, 8. V. 1898. i 20. obljetnice beatifikacije, Marija Bistrica, 3. X. 1998. - hrvatski su biskupi na jesenjem zasjedanju u Zagrebu prošle godine dali inicijativu da se u ovom dvostrukom Blaženikovu jubileju upriliče biskupijska hodočašća na grob bl. Alojzija, „mjesto neprekidne molitve i vrelo uslišanja“.

Vjernici hercegovačkih biskupija kroz sve vrijeme od Blaženikove smrti - Krašić, 10. II. 1960. - proživljavaju duhovno zajedništvo s bl. Alojzijem, prepoznavajući u njemu jedan od najsvjetlijih izraza duhovne veličine u katoličkih Hrvata. Vjerujemo da nema svećenika i vjernika iz ovih biskupija koji se našao u Zagrebu, a da nije pohodio i katedralu, pomolio se na Stepinčevu grobu i osjetio potreban unutarnji mir i duhovnu snagu.

Stoga, dok vjernički očekujemo njegovu kanonizaciju i za to se molimo i „u Tebe se, Gospodine, uzdamo“, smatramo da je ovo hodočašće na grob bl. Alojzija izniman Božji dar:

-          da još jednom, osobno i kao župna i biskupijska zajednica, zahvalimo Presvetomu Trojstvu na daru bl. Alojzija, i na tolikim svjedocima vjere i domoljublja;

-          da se, očišćeni u sakramentnoj ispovijedi i nahranjeni s euharistijskoga stola, napunimo potrebnom duhovnom snagom za svladavanje nemalih kušnji našega vremena;

-          da potvrdimo i izmolimo dar crkvenoga jedinstva na biskupijskoj i nacionalnoj razini kao i na razini cijele Crkve; jedinstva koje je bl. Alojziju bilo toliko sveto i koje je vlastitim životom branio te s pravom i nazvan „mučenikom za Crkvu – jedinstvo i zajedništvo sa Svetim Ocem“;

-          da potvrdimo da znamo procijeniti pravu vrijednost velikana svoje povijesti i vlastito opredjeljenje da ih na tom putu nasljedujemo.

Hodočasnički molitveni program započet ćemo, in nomine Domini, organizirano, zajedničkim pokorničkim bogoslužjem u zagrebačkoj prvostolnici, u subotu 3. ožujka u 10.30 sati, nakon čega će biti mogućnost osobne sv. ispovijedi i osobne pobožnosti na Blaženikovu grobu. U 11.30 slavit ćemo svečanu sv. Misu u čast Blaženika.

Stoga ovim još jednom pozivam sve vjernike Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, kao i one koji su se iz raznih životnih razloga iselili - posebno one nastanjene u Zagrebu - da se priključe ovomu našem zajedničkom hodočašću vjere, ljubavi, odanosti i zahvalnosti. Prijave hodočasnika iz Hercegovine primaju se u župnim uredima.

Svim hodočasnicima želimo blagoslovljen put ispunjen radošću i snagom, a svim vjernicima sretan korizmeni hod prema proslavi Kristova Uskrsnuća.

†  Ratko Perić, biskup

ABOM, br. 121/2018., od 10. veljače 2018.

 

Članarina


Račun Zajednice 

pronađite ovdje

  

Popis platitelja članarine

za 2018. i 2019.

pronađite ovdje

 

Popis platitelja članarine

za 2020.

pronađite ovdje

  

Hvala Vam što redovito

plaćate svoju članarinu!

Sponzori

 

 

IBAN račun Zajednice:

HR1723400091110093143

 

1. Vrutak d. o. o. 

2. Vizor d.o.o.

3. Id eko d.o.o.

4. Liama usluge j.d.o.o.

5. Mik-eling d.o.o.

6. Klemm sigurnost d.o.o.

7. Romi trade d.o.o.

8. Termorad d.o.o.

 

 

 Dragi sponzori i donatori,

Bog vas blagoslovio!