Molitva Sv. Mihovilu


Mihovil

Sveti Mihovile Arkanđele, brani nas u boju protiv pakosti, u zasjedama đavolskim budi nam zaklon. Ponizno molimo neka mu zapovjedi Svemogući Bog:
Ti vojvodo vojske nebeske Sotonu i druge zle duhove koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom krepošću u pakao strovali. Amen! (Papa Lav XIII.)

ZHIH

 

Zajednica Hrvata istočne Hercegovine osnovana je 1991. Okuplja sve ljude dobre volje koji su povezani s istočnom Hercegovinom. Temeljni cilj Zajednice je istraživanje i čuvanje kulturne i spomeničke baštine te običaja ovoga kraja.

Izdvojena vijest

 

15.8.2021.

Slavimo Blagdan Velike Gospe

IZBORNA SKUPŠTINA 2021 PDF Ispis E-mail

IZABRANO NOVO VODSTVO ZAJEDNICE
HRVATA ISTOČNE HERCEGOVINE

grb

 

 

Poštovani članovi Zajednice,
 
u subotu 13. ožujka 2021. godine održana je Skupština Zajednice Hrvata istočne Hercegovine. Skupštinom je predsjedao predsjednik Zajednice g. Marko Hajvaz. Po utvrđenom kvorumu, pristupilo se potvrdi Dnevnog reda.

 

Na Skupštini je potvrđen novi Duhovnik Zajednice, don Tihomir Šutalo. Zahvaljujemo našem dosadašnjem Duhovniku, pateru Nikoli Stankoviću, na dugogodišnjem plodonosnom radu u Zajednici, na očinskoj potpori koju nam je pružao, i duhovno i materijalno. U rad Skupštine molitvom nas je uveo don Tihomir. Dnevni red, izvješće o radu te financijsko izvješće jednoglasno je prihvaćeno od strane Skupštine.
 
Uslijedio je izbor novog predsjednika Zajednice i Upravnog odbora Zajednice. Za novog Predsjednika jednoglasnom odlukom Skupštine Zajednice izabran je g. Branko Mustapić.

 

U Upravni odbor izabrani su g. Ivica Goluža, g. Petar Papac, g. Josip Šijaković i g. Vicko Šutalo. Novi predsjednik preuzeo je predsjedanje Skupštinom. U Nadzorni odbor Zajednice jednoglasnom odlukom Skupštine Zajednice izabrani su: g. Ivan Šutalo, gđa. Neđeljka Batinović i g. Dražen Raguž. Za likvidatora Zajednice, jednoglasnom odluke Skupštine, izabran je novi predsjednik. 

Na prvoj sjednici Upravnog odbora za dopredsjednika Zajednice izabran je g. Vicko Šutalo, a za tajnika g. Josip Šijaković.


Čestitamo svim izabranim članovima na njihovim imenovanjima. Zahvaljujemo dosadašnjem Predsjedniku na radu u vođenju Zajednice, svim članovima na suradnji, a novom Predsjedniku želimo uspjeh u radu. Sve daljnje informacije bit će dostupne na web stranici Zajednice: www.zhih.hr. 

 

Članarina


Račun Zajednice 

pronađite ovdje

  

Popis platitelja članarine

 za 2020. i 2021. godinu

  

Hvala Vam što redovito

plaćate svoju članarinu!

Sponzori

 

 IBAN račun Zajednice:

HR1723400091110093143

 

1. Vrutak d. o. o. 

2. Vizor d.o.o.

3. Id eko d.o.o.

4. Liama usluge j.d.o.o.

5. Mik-eling d.o.o.

6. Klemm sigurnost d.o.o.

7. Romi trade d.o.o.

8. Termorad d.o.o.

 

 Dragi sponzori i donatori,

Bog vas blagoslovio!